Светское Обозрение

Спортивно-новостной блог

В курсе

Які перспективи збірної Румунії у Лізі Націй 2024-25

Збірна Румунії успішно виступила на футбольному чемпіонаті Європи 2024 року і тепер є претендентом на підвищення у Лізі Націй. На Євро 2024 румунські футболісти зайняли перше місце у групі, а потім у 1/8 фіналу вилетіли від Нідерландів. Відносно Ліги Націй, то прохід групи С виглядає реалістичним. Щоб слідкувати за актуальними новинами, користуйтеся 1×2.ro вебресурсом спортивної тематики. Окрім аналізу футбольних матчів збірної команди, видання розміщає огляди ігор внутрішнього чемпіонату. Також присутні новини про інші види спорту, серед яких: теніс, баскетбол, гандбол, легка атлетика і т.д.

Що необхідно для виходу до групи В

На цей час Румунія грає у третьому дивізіоні Ліги Націй та вважається фаворитом у групі С 2. Суперники не такі важки порівняно з Євро, тому шанси на виграш групи знаходяться на високому рівні. А саме, щоб вийти до наступного дивізіону, потрібно обійти у турнірній таблиці наступні збірні:

  • Косово;
  • Кіпр;
  • Литва.

Початок турніру

У першому турі збірна Румунії провела гостьовий поєдинок, в якому грала з Косово. Вже на 51 хвилині зустрічі, румунські футболісти повели впевнено 0:2. Наприкінці матчу був забитий ще один гол, у підсумку впевнена перемога 0:3. Варто зазначити, що матч був дуже важливий, бо саме Косово вважається основним конкурентом на перемогу у групі. Тепер достатньо нічиєї у домашньому матчі, щоб не дати себе обійти в рамках турніру, у випадку набирання рівної кількості очків.

Другий тур виявився дуже важким, хоча суперником була скромна збірна Литви. До 87 хвилини, рахунок на табло був 1:1. Такий результат вважався провалом, тому румуни активно атакували. У підсумку вдалося забити два голи, тим самим виграти матч 3:1. На цей час Румунія перша у групі з шістьма очками. Косово та Кіпр здобули по одній перемозі, й відстають на три очка. Щоб стати впевненим фаворитом, знадобиться перемогти Кіпр у наступному матчі, що відбудеться дванадцятого жовтня.

Чому важливий турнір

У тому випадку, якщо збірна Румунії переможе у Лізі Націй, то зможе покращити шанси на вихід до Чемпіонату Світу. А саме, при провалі у відборі, можна буде вийти на мундіаль, через стикові поєдинки. Також не варто забувати, що підвищення у класі дозволяє проводити спаринги з більш сильними командами, у рамках наступної Ліги Націй. Така модель позитивно сприяє розвитку футболістів збірної. У дивізіоні В грають європейські збірні другого ешелону, які регулярно беруть участь у фінальних турнірах статусних футбольних змагань.

10.09.2024, 18:10

Text.ru - 100.00%