Светское Обозрение

Спортивно-новостной блог

В курсе

Чому українська молодь обирає навчання в Польщі

Через важку ситуацію у містах України, багато представників української молоді вирішили навчатися в інших країнах. На цей час Польща є пріоритетним варіантом, бо можливо https://gorlovka.ua/news/article/15314/ вступити до навчального закладу, без проходження ЗНО та інших важких тестів. До того ж можливо навчатися безплатно, чи обрати заклад з частковою оплатою.

Особливості освітньої системи

В Україні студенти вимушені переселятися до великих міст, щоб вступити до статусного навчального закладу. У невеликих населених пунктах також присутні навчальні заклади, проте вибір професій обмежений. Стосовно Польщі, то ситуація протилежна, бо навіть у малих містах доступний широкий вибір. Таким чином, необов’язково навчатися у Варшаві або Кракові, щоб здобути престижну освіту. Серед різновидів навчальних закладів, можна виділити:

  • ВНЗ;
  • Технікуми;
  • Училища.

Чому обирають Польщу

На відміну від мов Німеччини, Франції, Португалії та інших європейських країн, польська мова має певну схожість з українською мовою. Зазначений фактор зручний тим, що можливо швидко адаптуватися до місцевого суспільства, тим самим вільно спілкуватися з поляками. До того ж на території Польщі проживає та навчається багато українців, які здатні допомогти з побутовими процесами.

Окремо слід зробити акцент на фінансовому факторі, бо навчання та проживання значно дешевше, порівняно з Німеччиною та іншими країнами Європейського союзу. Таким чином, якщо проводити попередній аналіз основних переваг, то до списку слід віднести наступні аспекти:

  • Швидка адаптація до соціуму;
  • Доступна вартість проживання;
  • Велика кількість земляків;
  • Багато варіантів для проходження навчання.

Переваги польської освіти

Польські навчальні заклади є повноцінною частиною освіти Європейського союзу, що дозволяє отримати диплом, який визнається в усіх розвинутих країнах світу. Крім того, можливо пройти навчання англійською мовою, чи скористатися програмою, яка дозволяє відвідати США, для здобуття певних навичок. Щоб детально ознайомитися з усіма перевагами, треба аналізувати можливості конкретного навчального закладу.

У будь-якому випадку є можливість для вибору рядової професії, яка є вакантною на польських підприємствах. Такий підхід дозволить у короткий термін здобути освіту, а потім працевлаштуватися, тим самим почати заробляти гроші. Якщо вивчите німецьку, іспанську або французьку мову, зможете працевлаштуватися в інших країнах Європейського союзу.  

13.09.2023, 14:30 

Text.ru - 100.00%