Светское Обозрение

Спортивно-новостной блог

В курсе

Усунення несправностей гвинтових конвеєрів

Проблеми або відмови у гвинтових конвеєрах здебільшого пов’язані зі зносом компонентів упродовж робочого часу, нижче ми перераховуємо основні проблеми, які виникають, і короткий посібник з ефективного виявлення та розв’язання проблеми, деякі з них відносяться до коригувального обслуговування.

Індикатори термінового обслуговування на гвинтових конвеєрах

Гвинтовий конвеєр має термін служби 5-10 років. Термін служби гвинтового конвеєра залежить від абразивності оброблюваного сипучого матеріалу та інтенсивності використання. Рекомендується періодично піднімати кришку конвеєра (переконавшись, що джерело живлення заблоковано, перш ніж відкривати кришку) і перевіряти гвинтовий конвеєр на наявність тріщин, будь-якого зменшення зовнішнього діаметра, погнутого або деформованого шнека https://kobzarenko.com.ua/ua/produkciya/shneki-dlya-toku-ta-posvnoyi i або скупчення матеріалу.

Ще одним показником необхідності технічного обслуговування є перевантаження за силою струму під час запуску двигуна або несподіване «спрацьовування» вимикача перевантаження.

Час заміни може варіюватися залежно від деталей гвинтового конвеєра, оскільки підшипники потребують заміни відносно швидко, а заміна гвинтового конвеєра займає набагато більше часу. Можливо, буде доцільно мати кілька запасних частин, щоб ваш гвинтовий конвеєр працював в ідеальному стані.

Типові деталі гвинтових конвеєрів, що зношуються

Гвинтові конвеєри доступні в конфігураціях з валом і без вала. Тип гвинтового конвеєра, який найкраще підходить для вашого застосування, визначається потребами вашого конкретного процесу. У цій статті ми зосередимося на типі шнекового конвеєра і типових деталях шнекового конвеєра, що зношуються.

Гвинтовий конвеєр з валом являє собою обладнання, що має суцільний або трубчастий вал, який перетинає проміжний ківш по всій довжині, а шнекові конвеєри входять всередину. Суцільний або трубчастий вал підтримує лопаті шнека, щоб запобігти їхньому контакту з жолобом. Переваги шахтних конвеєрів полягають у тому, що вони можуть бути довшими, немає потреби у футеровці на дні каналу або проміжному ковші та пов’язаному з цим технічному обслуговуванні, і вони можуть працювати на вищих оборотах, оскільки немає занепокоєння щодо зношування футеровки.

Шнековий конвеєр, як правило, не вимагає особливого обслуговування. Проте, є деякі загальні «зношувані компоненти», які можуть вимагати регулярної або періодичної уваги. Як правило, найкращий індикатор зносу і деталей, що підлягають заміні, — це хороший візуальний огляд обладнання та уважне прослуховування будь-яких незвичайних звукових шумів.

Типові деталі гвинтових конвеєрів з валом, що зношуються

  • Підшипники.
  • Підвісні підшипники або підвісні підшипники.

Підшипники вала гвинтового конвеєра необхідно контролювати на предмет зносу. Вони розташовані зовні обладнання на кінцях блоку завантаження і вивантаження матеріалу. Підшипники мають бути перевірені на хороше змащення. У них довгий термін служби, але вони є одними з перших елементів, які можуть потребувати заміни. Індикатори для цього бувають візуальними і звуковими.